Et År Å Leve

Hvordan ville du ha levd om du visste at du hadde ett år igjen å leve? Ville du ha forsterket noen relasjoner? Fordypet deg i noe du alltid har hatt lyst til å lære? Eller kanskje du ville hatt behov for å ordne opp i noe uoppgjort?

Hvorfor lever så mange av oss livene våre som om vi skal leve evig? Som om «Tid» er en utømmelig ressurs. Hva er det som gjør at vi ikke alltid makter å innse at hver dag, hver time og hvert minutt er en gave? For mange av oss blir dette først klart når vi, eller noen vi er glade i, får en livstruende diagnose. Og noen av oss får ikke en gang sjansen til å oppleve en «siste tid», fordi de blir revet bort i en ulykke eller ved andre tragiske omstendigheter.

Høsten 2021 starter vi opp et program som går over ett år. Det blir samling 1 gang per måned. Programmet tar utgangspunkt i boken «A Year To Live» av Stephen Levine. Sammen vil vi undersøke hva det vil si å leve det neste året som om det var vårt siste. Programmet er gratis å delta på, men «Litt Etter Litt» Zen baserer sin praksis på donasjoner. Om du føler programmet er verdifullt vil vi sette pris på om du kanskje donerer noen kroner til arbeidet vi gjør.

For noen av oss vil dette programmet kanskje være en revitalisering av det livet vi lever. Vi vil bruke det til å minne oss på å leve et så rikt og meningsfullt liv som mulig. Ikke i frykt for døden, men i takknemlighet over livet. For andre vil kanskje dødens nærhet være en smertelig og fryktinngytende reell problemstilling. Med en dårlig diagnose er det kanskje noen av oss som ikke en gang ett helt år igjen å leve.

Mer informasjon om programmet kommer snart. Høres dette interessant ut, så må du gjerne bruke denne flotte sommeren til å lese boken på forhånd. Den kan fås på blant annet på AdLibris. Har du mer tid, og leselyst, så anbefales også «The Five Invitations» av Frank Ostaseski. Dessverre er begge bøkene på engelsk, men de er meget lettfattelig skrevet.

God sommer!